View Full Version : یک تجربه تلخ در مورد تسمه تایمر زانتیا
F@RSH@D rezayi
13 August 2009, 02:46 PM
من سه تا ماشین دارم و متاسفانه به دلیل مشغله کاری بسیار زیاد فراموش کار . معمولا وقتی می خوام ماشینهامو ببرم مکانیک چون فقط دست یه نفر می دم . البته به جز سانتافه که تعمیر کارش تو نمایندگی هیوندا هست . به تعمیر کار می گم هر چی که لازم هست رو برای واشین عوض کن . ایشون هم که از خداشه تعویض کاری :icon_mrgr انجام می ده و آخر کار یه فاکتور وسایل می ده به من و بله دیگه هزینه تعمیر و ... .
من کلا به یاد ندارم تسمه تایمر عوض کرده باشم . اصلا تو عمرم ندیده بودم . خلاصه چند روز پیش با زانتیا رفته بودم بیرون حدود 10 شب بود دیدم ماشین گاز نمی خوره و در ترمز های ترافیک ماشین خاموش میشه . صدای موتور هم عوض شده بود .
من که از فنی ماشین سر در نمیارم همونطوری اومدن خونه . بعد ماشین جلوی در خونه خاموش شد (البته با یک صدای به یاد ماندنی ) و خلاصه روشن نشد که نشد . صبح زنگ زدم به سایپا اومدن و با هزار مکافات با جزثقیل بردند نمایندگی .
خلاصه سر دردتون ندم تسمه تایمرم بریده بود و سوپاپ ها رو خم کرده بود . من هم که توجه نکردم و اومدم خونه یکی از سوپاپ ها شکسته بوده و پیستون رو داغون کرده بود . این عکسها رو هم فقط انداختم که بذارم دوستان phalls ببینند و تسمشونو به موقع عوض کنند .
@@ این وضعیت تسمه تایمر سالم در ماشینه
http://a.imagehost.org/0386/a.jpg
@@ ایشون پیستون و شاتون خم شده بنده هستند که عوضشون کردم .
http://a.imagehost.org/0819/b.jpg
http://a.imagehost.org/0726/d.jpg
در مجموع حدود 1000000 خرج و کلی معطلی باعث این تجربه بد بود ولی مطالبی تو این ماجرا برام درس شد که فکر می کنم دوستان نیز می دونند خوبه .
1- تعویض تسمه تایمر در 60 تا 70 هزار کارکرد .
2- وسایل زانتیا 1800 با Elx یکی هستند . تعمیر کار به من گفت برو سوپاپ بگیر من قیمت کردم گفتند 290000 تومن . به یکی از دوستانم زنگ زدم گفت برو از ایرانخودرو بگیر 16 تا سوپاپ رو گرفتم 75000 تومن . اسم زانتیا که میاد قیمتها دو برابر میشه .
3- حتما قبل از اینکه ببرید نمایندگی هزینه و دستمزد مکانیک رو بپرسید که مثل من آخر کار نگه 300000 فقط شده دستمزد .
همه موقث و موید باشید .
سینا_خلیلی
13 August 2009, 02:48 PM
دکتر خدا بد نده . خوبه در سرعت و یا سرپایینی چنین اتفاقی نیافتاده وگرنه به این راحتی تموم نمی شدید .
drnariman
13 August 2009, 02:56 PM
دوست عزیزم دیگه از شما بعید بود که به این نکته به این مهمی بی دقت باشید ... مشکل اساسی الان همینه که تا وقتی ماشینمون داره قشنگ کار می کنه و راه می ره از همین چیزای به ظاهر ساده ولی ماشین برانداز غافل می شیم .
من خودم 5 سال پیش یه زانتیا داشتم این بلا داشت سرم می اومد اونم ماشین 1500 تا کار کرده !!! چرا ؟ چون تسمه تایمینگش رو کارخونه درست جا ننداخته بودن و تو مرحله پره پاره شدن فهمیدم والا ... .
به سرویس ماشینتون بها بدین تا اونهم متقابلا به شما بها بده .
F@RSH@D rezayi
13 August 2009, 03:06 PM
دوست عزیزم دیگه از شما بعید بود که به این نکته به این مهمی بی دقت باشید ... مشکل اساسی الان همینه که تا وقتی ماشینمون داره قشنگ کار می کنه و راه می ره از همین چیزای به ظاهر ساده ولی ماشین برانداز غافل می شیم .
من خودم 5 سال پیش یه زانتیا داشتم این بلا داشت سرم می اومد اونم ماشین 1500 تا کار کرده !!! چرا ؟ چون تسمه تایمینگش رو کارخونه درست جا ننداخته بودن و تو مرحله پره پاره شدن فهمیدم والا ... .
به سرویس ماشینتون بها بدین تا اونهم متقابلا به شما بها بده .
کاملا حق با شماست ولی اعتماد به تعمیرکار و کمبودن آگاهی فنی خودرو مشکلی هست که متاسفانه خواه ناخواه موجب ایجاد دردسرها و گاه خطرهای جانی جبران ناپذیره .
دقیقا نکته ای که فرمودید رو من هنگام نصب تسمه تایمر دیدم که نیاز به تبهر خاص مکانیک داره . ممکنه شما به موقع تعویض کنید ولی تعمیر کار در کارش کوتاهی کنه و چنین مشکلاتی پیش بیاد .
natsihit
25 August 2009, 01:34 AM
فکر میکنم تو زانتیا باید 70000تا تسمه تایم رو عوض کنیم.
شما چقدر ماشینت کار کرده بود ؟
rza_bgy
25 August 2009, 09:49 AM
اتفاق مشابه برای اشنایی پیش اومد، اون زانتیای 5 سال کار کرده رو خریده بود و تو همون روز اول یه مسافرت پیش اومد که متاسفانه بین راه بدون سر و صدا یا اخطار قبلی ماشین میخابه، اینم از دردسر های خرید ماشین کارکرده بخصوص در کیلومترهای حساسی که نیاز به تعویض های اساسی دارن هستش:icon_evil
F@RSH@D rezayi
25 August 2009, 01:15 PM
فکر میکنم تو زانتیا باید 70000تا تسمه تایم رو عوض کنیم.
شما چقدر ماشینت کار کرده بود ؟
مهندس 170000 تا کار کرده بود . :icon_neut
natsihit
25 August 2009, 06:49 PM
مهندس 170000 تا کار کرده بود . :icon_neut
بازم خیلی خوب راه رفته بود! احتمالا یه بار تعویض شده بوده قبلا.
پیشنهاد همه به اینه که هر ماشینی رو تقریبا 70000تا عوض بشه تسمه تایمش. خرجشم زیاد نیست فکر کنم کمتر از 15 تومنه.
البته توی دفترچه خودرو در مورده زمانه تعویضش نوشته دقیقا.
F@RSH@D rezayi
25 August 2009, 08:09 PM
بازم خیلی خوب راه رفته بود! احتمالا یه بار تعویض شده بوده قبلا.
پیشنهاد همه به اینه که هر ماشینی رو تقریبا 70000تا عوض بشه تسمه تایمش. خرجشم زیاد نیست فکر کنم کمتر از 15 تومنه.
البته توی دفترچه خودرو در مورده زمانه تعویضش نوشته دقیقا.
نه او اولش دست خودمه . عوض نشده . جالبه که تسمه پاره نشده بود یکی از دندانه هاش کنده شده بود . ضمنا خرجش هم کم نیست . 35 تومن خود تسمه 15 تومن هم می گیرن عوض کنند . 50 تومن رو باید برای زانتیا در نظر گرفت . ولیی خوب خرج بعدیش رو اگر در نظر گرفت مبلغ ناچیزی هست . این تجبه باعث شد تسمه تایمر سانتافه رو تو 50000 تا عوض کردم . اونم 60 تومن برام تموم شد .
JBF
26 September 2009, 11:09 AM
2- وسایل زانتیا 1800 با Elx یکی هستند . تعمیر کار به من گفت برو سوپاپ بگیر من قیمت کردم گفتند 290000 تومن . به یکی از دوستانم زنگ زدم گفت برو از ایرانخودرو بگیر 16 تا سوپاپ رو گرفتم 75000 تومن . اسم زانتیا که میاد قیمتها دو برابر میشه .
.
استاد سلام .
راستش قيمت Elx رو خوب بهتون گفتن ، به ما قيمت 120 به بالا داده بودن .:icon_twis ضمن اينكه بايد عرض كنم همه وسايل زانتيا با پژو Elx يكي نيستن .:icon_neut البته جسارت بنده رو ببخشيد
F@RSH@D rezayi
28 September 2009, 04:47 PM
استاد سلام .
راستش قيمت Elx رو خوب بهتون گفتن ، به ما قيمت 120 به بالا داده بودن .:icon_twis ضمن اينكه بايد عرض كنم همه وسايل زانتيا با پژو Elx يكي نيستن .:icon_neut البته جسارت بنده رو ببخشيد
خواهش می کنم دوست بسیار عزیز . من که نگفتم همه وسایل . ولی موتورشون وسایل یکسان دارند . ( البته 1800 نه 2000 ) .
راستی شفتش رو ماله سمند lx گذاشتند فقط یه چیز تسمه مانند بود که می گفتند مربوط به سیستم ABS هست که تراشکار از مال خودم در آورد و به شفت پژو زد (البته دلیلش این بود که نتونستم ماله خود زانتیا رو پیدا کنم )
منوچهري
11 October 2009, 07:11 PM
با سلام
نمي دونم درست يا غلط ولي شنيدم كه دوو سيلو جزو معدود ماشين هائي است كه تسمه تايمش پاره بشه براش مشكلي پيش نمي ياد!!! مي خواستم ببينم اين موضوع صحت داره؟
mohammadrezaef
11 October 2009, 09:33 PM
با سلام
نمي دونم درست يا غلط ولي شنيدم كه دوو سيلو جزو معدود ماشين هائي است كه تسمه تايمش پاره بشه براش مشكلي پيش نمي ياد!!! مي خواستم ببينم اين موضوع صحت داره؟
سلام
دوست عزیز جای سوال شما در این تاپیک نیست!!
در مورد سیلو اطلاعی ندارم ولی وقتی ماشین تسمه تایم رد میکنه عموما" سوپاپها و بعضی از متعلقات کج و خراب میشن!!! علت این خرابی هم برخورد سوپاپ با پیستون هست:icon_excl
در بعضی ماشینها مثل 405 با انجین 2000 وقتی تایم رد میکنند مشکلی براشون پیش نمیاد چون عموما" بین سوپاپ و پیستون در بعضی از ماشینها فاصله زیادی وجود داره!!و یا اینکه روی پیستون چند فرو رفتگی وجود داره!!!
Masi Mc
20 October 2009, 06:48 PM
یکی از آشناهای ما رنگ تسمه تایمو تا حالا به چشم ندیده بود
میگفت یه روز تو تابستون کولرو زده بودم ومیخواستم بدونه این که دستیرو بخوابونم راه بیوفتم . دور موتورو تا 4 بردمو کلاچو ول کردم .
گفت یه دفه انگار موتور ریخت زمین .
با این حال با ماشین تا در خونه که تقریبا 5 کیلومتری بود رفتم . بردم پیش تعمیرکار و ...
حالا موندم که چه شانسی داشته که هیچ مشکلی واسه ماشینش پیش نیومده و فقط تسمرو تعویض کرده !
sanam2008
20 October 2009, 09:41 PM
یکی از آشناهای ما رنگ تسمه تایمو تا حالا به چشم ندیده بود
میگفت یه روز تو تابستون کولرو زده بودم ومیخواستم بدونه این که دستیرو بخوابونم راه بیوفتم . دور موتورو تا 4 بردمو کلاچو ول کردم .
گفت یه دفه انگار موتور ریخت زمین .
با این حال با ماشین تا در خونه که تقریبا 5 کیلومتری بود رفتم . بردم پیش تعمیرکار و ...
حالا موندم که چه شانسی داشته که هیچ مشکلی واسه ماشینش پیش نیومده و فقط تسمرو تعویض کرده !
ببخشید وقتی تسمه تایم ترکیده باشه شما چطوری باهاش 5کیلومتر میتونید برید؟
در این صورت یا موتور خاموش میشه یا سوپاپ ها نابود میشه
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.